Victoria med finaleutkast til nytt fylkesvåpen for Viken

Før jul deltok kunstelevene på Valler i konkurransen om å tegne det nye fylkesvåpenet til Viken. Blant over 600 innsendte forslag plukket juryen ut tegningen til Victoria Bakken i 2A som én av ti finalister.

Jeg hadde ikke forventet dette og måtte lese mailen fra juryen et par ganger før jeg skjønte at tegningen min var med i finalen, sier Victoria. Det var veldig gøy å gå videre. Selv om jeg ikke synes jeg er noe bedre enn de andre, har jeg nå en liten drøm om å vinne, avslører den sympatiske vallerjenta. Det å se min "logo" på skilt, offentlige papirer og i media i fremtiden hadde vært stas.

Jeg tok utgangspunkt i hva Viken ønsker å være når jeg lagde tegningen. Mottoet "Viken viser vei" skal gjelde på hovedområdene utvikling, kompetanse og bærekraft. Det hvite feltet representerer veien og utviklingen, som stiger gradvis og ender som en "pil" oppe til høyre. Blåfargen gir ro i bildet og representerer kompetanse, men også vannkraft som er en viktig ressurs i det nye fylket. Treet skal symbolisere bærekraft og miljø, men kan også sees som et symbol på jord- og skogbruk.

Victoria forteller videre at hun alltid har vært interessert i design og kunst. Jeg hadde faktisk vurdert å sende inn et forslag til nytt fylkesvåpen, men det ble først alvor da Tine, som er kunstfaglæreren vår "satte oss igang". Jeg skisserte litt med blyant helt i starten, men jobbet egentlig helt digitalt med tegnebrettet jeg har i et program på PC'en. Det var en spennende prosess der noen tidlige utkast ble forkastet før jeg fant det endelige designet. Det visuelle inntrykket er viktig, og jeg ble fornøyd til slutt.

Vi gratulerer Victoria og er litt ekstra stolte over å ha en vallerelev i finalen. Etter vår mening er Victorias forslag det beste!

.