Vallermarsjen 2019

Den store styrkeprøven eller høstens vakreste eventyr ble arrangert i strålende septembervær. Over 160 spreke vallerelever gjennomførte den 3 mil lange marsjen på en fredag ettermiddag. Dette er et unikt arrangement som viser noe av Vallers særpreg.

Tradisjonsrikt arrangement

Vallermarsjen ble arrangert for første gang i 1971. På 1970- og 80-tallet var det en stor "happening" frem til den "døde ut" på 1990-tallet. For åtte år siden tok elevrådet opp igjen denne vallertradisjonen. Inspirert av en artikkel i Budstikka mobiliserte de over hundre elever til dyst, og siden har Vallermarsjen vært et populært høstarrangement på Valler.

Starten går med over 160 deltakere bs
Starten går med over 160 deltakere

Årets Vallermarsj

161 deltagere stilte til start og fullførte årets Vallermarsj. Strålende vær, matstasjoner og godt "teamarbeid" hjalp deltagerne gjennom de tre milene fra skolen, via Bærums Verk inn hele Lommedalen og samme vei tilbake til Valler.

Vinner av Vallermarsjen 2019 ble Fritjof Østgaard fra klasse 3D med den meget sterke tiden 2 t.16 min. Dermed forsvarte han seieren fra i fjor. Nummer to ble Cornelia Eline Brummenæs fra 3E med 2 t. 26 min og Nora Duvaland fra 3G på tredje plass bare 10 sekunder bak.

Fritjof Østgaard vant Vallermarsjen 2019 bs
Fritjof Østgaard vant Vallermarsjen 2019
Cornelia Eline Brummenæs med 2.plass i Vallermarsjen 2019 bs
Cornelia Eline Brummenæs med 2.plass i Vallermarsjen 2019
Nora Duvaland tok tredjeplassen bs
Nora Duvaland tok tredjeplassen

Sosialt

Vallermarsjen er et sosialt arrangement som er med på å styrke båndene mellom elevene. De går gjerne sammen i grupper, heier hverandre frem og "glemmer" slitet det tross alt er å gå tre mil med 11 eller 5 kg ballast i ryggsekken.