Vallermarsjen

Vallermarsjen ble arrangert i midten av oktober i et strålende høstvær. Med startnummer og ryggsekk gikk eller løp rundt åtti sprekinger de tre milene. De raskeste kom i mål på imponerende 2 timer og 30 minutter, men alle som fullfører denne kraftprøven har grunn til å være stolte av seg selv.

Tradisjonsrikt arrangement

Vallermarsjen stammer fra 1970-tallet og ble arrangert frem til 1990-tallet da den "døde ut" av seg selv. For fire år siden tok elevrådet opp igjen denne vallertradisjonen. Inspirert av en artikkel i Budstikka mobiliserte de over hundre elever til dyst, og siden har Vallermarsjen vært et populært høstarrangement på Valler.

Årets Vallermarsj

Rundt åtti deltagere stilte til start og fullførte årets Vallermarsj og i år var det helt jevn fordeling mellom jenter og gutter. Strålende vær, matstasjoner og godt "teamarbeid" hjalp nok deltagerne gjennom de tre milene fra skolen, via Bærums Verk inn hele Lommedalen og samme vei tilbake til Valler.

Vinner av jenteklassen ble Ingrid Mokal Lurås fra klasse 3E med tiden 2.35.48. Etter henne fulgte Karoline Gudbjerg og Malin Trønnes. Gutteklassen ble vunnet av Hallvard Haugse fra klasse 1A. Han kom i mål på tiden 2.30.50. På andre plass fulgte Kim Thorkildsen, lærer og rådgiver på Valler. Jostein Kløgetvedt fikk tredje plass.

Ingrid Lurås vant jenteklassen

Sosialt

Vallermarsjen er et sosialt arrangement som er med på å styrke båndene mellom elevene. De går gjerne sammen i grupper, heier hverandre frem og "glemmer" slitet det tross alt er å gå tre mil med 11 eller 5 kg oppakning.