Skriv for liv

Over hundre elever samlet seg i auditoriet i storefri på fredag 11.desember og skrev solidaritetsbrev til en samvittighetsfange eller flyktning. Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet og engasjementet sa vallerelev Marte Nygaard Lind som arrangerete Skriv for liv kampanjen til Amnesty.

Utsatte kvinner

Marte presenterte elevene for tre kvinneskjebner som trengte støtte og hjelp i en utsatt situasjon. Maria fra Burkina Faso som lever på flukt fra sin egen familie og kravet om tvangsekteskap, den fengslede studentlederen Phuyoe fra Mayanmar og Yucenia fra Mexico som er satt i fengsel og torturert etter anklage om drap på sin ektemann. Skriv for liv handler om å vise engasjement og empati med mennesker som er i en vanskelig situasjon og trenger støtte og hjelp utenfra, forteller Marte.

Stor deltakelse

Jeg var litt spent på responsen hos vallerelevene. Ville de stille opp i storefri og gjøre dette? Det er veldig godt å se den store deltagelsen og at elevene engasjerer seg, sier Marte. Jeg oppfordret vennene mine og elevene i Politikk og menneskerettigheter til å stille opp. Det gjorde de og i tillegg kom det mange flere. Brevene måtte skrives på engelsk eller spansk, så elevene fikk øvd seg på språk i tillegg. En av spanskklassene hadde Skriv for liv som en oppgave i timen og leverte en bunke med brev til Amnesty.