Elev PC

PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en ny gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan benytte enhver maskin som oppfyller minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram.
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere i formater som er lesbare for læreren.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke fungerer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.

Hva slags datamaskin bør du velge som elev på Valler vgs?

Valler har utdanningsprogrammet studiespesialisering.

Det er tilstrekkelig med en standard PC/MAC. Du trenger ikke de kraftigste og dyreste maskinene.

Vår erfaring på Valler er at Windows-basert PC fungerer best i undervisningen og ved prøver/eksamen. Derfor anbefaler vi PC.